Iubiţi fraţi, surori şi prieteni ai Bisericii BETEL,

Hristos a înviat! Evangheliile și celelalte scrieri ale Noului Testament atestă faptul ca învierea din morți a Domnului nostru Isus Hristos a avut un impact uriaș asupra credincioșilor din primul secol. Întrebarea care se pune este, dacă mai are Învierea vreo relevanță astăzi, în secolul al XXI-lea?

O nevoie esențială a omului este aceea de a fi eliberat din capcana vinovăției datorate trecutului păcătos. Cu toții avem nevoie de iertare. Vinovăția netratată nu are doar consecințe spirituale, veșnice, ci este strâns legată și de calitatea vieții noastre în prezent. Moartea Domnului Isus pe cruce în locul păcătosului vinovat, are capacitatea de a rezolva în mod obiectiv, o dată pentru totdeauna, nevoia omului de iertare. Învierea este aceea care validează ceea ce a realizat Hristos, prin moartea Sa. Învierea ne dă siguranța că, prin credința în Hristos, păcatele ne sunt iertate. Fără această siguranță, nimeni nu poate trăi o viață plenară în prezent și nu poate avea speranță pentru viitor.

Apoi, puterea lui Dumnezeu care L-a înviat pe Hristos din morți este la lucru și în prezent. Înainte de Înviere, ucenicii erau triști, demoralizați și fricoși. După Înviere, aceiași ucenici sunt plini de curaj, gata să înfrunte toate primejdiile pentru a-L mărturisi pe Domnul lor. Esti cumva epuizat fizic sau emoțional, te confrunți cu durere, boală, confuzie, anxietate în ceea ce privește viitorul? Puterea Învierii care a transformat ucenicii din lași în martiri, este astăzi la dispoziția ta (Efeseni 1:19-20). Însușeste-ți-o prin credință!

Trăim cu toții într-o lume caracterizată de instabilitate, fără siguranța zilei de mâine. Într-un asemenea context, Învierea ne dă garanția unui viitor sigur împreună cu Hristosul înviat. Aceeași putere care L-a înviat pe Hristos din morți, ne va învia și pe noi pentru a trăi împreună cu El, victorioși și eliberați de limitările și frustrările cu care suntem confruntați în prezent, dacă perseverăm în ascultare și dependență de El, până la capătul alergării noastre. Fie ca Domnul să ne ajute pe toți la aceasta!

Pastor Petru BULICA

Postat in: Articole, Petrica Bulica De catre: April 30, 2016