Stimată familie Bulica,

Sora Gina a plecat acasă. Din punctul nostru de vedere, plecarea a fost prea devreme. Din punctul de vedere al Stăpânului, sunt ferm convins că momentul plecării a avut loc exact când trebuia şi exact cum trebuia.

Gina a fost iubită de voi, de familie, iubită de mulți, dar sigur a fost iubită mult mai mult de Domnul Isus Cristos. El, Salvatorul şi Stăpânul vostru și a celui drag vouă și nouă a decis ca alergarea, ostenelile și lupta să se încheie aici.

Ştiu că momentele acestea nu sunt cele mai uşoare şi nici cele mai plăcute. Mă rog Domnului să vă ajute să le treceţi cu lacrimi, dar cu liniște, pace, demnitate şi cu încredere în bunătatea şi în credincioşia lui Dumnezeu. Întăriți-vă convingerea că Domnul care nu greşeşte, nu a greşit nici în cazul Ginei. El ştie ce este mai bine pentru toţi şi în bunătatea-I caracteristică coordonează lucrurile spre binele tuturor celor care Îl iubesc şi Îl slujesc. Continuați să vă încredeți în El, trăiţi demn, sprijiniţi-vă reciproc şi aşteptaţi cu speranță deplină revederea cu cei dragi plecaţi în glorie. Acolo sigur nu este nici suferinţă, nici limitare și nici despărţire.

Fraţi şi surori în Domnul Isus Cristos,
Pentru că aţi rămas aici cu o misiune, rugaţi-vă lui Dumnezeu să vă ajute să fiţi o bună mărturie în familie, biserică şi societate. Cereţi bunului nostru Dumnezeu să vă folosească cu putere pentru a prezenta Evanghelia salvatoare la cât mai mulţi oameni.

Dragi credincioși,
Biblia este adevărată. Viaţa este scurtă şi veşnicia este reală. La ceasul decis de Dumnezeu toţi vom pleca. Ştiţi înspre ce vă îndreptaţi? Şi raiul şi iadul sunt realităţi de necontestat. Dumnezeu ne iubeşte mult şi doreşte din toată inima să ne aibă veşnic cu El în slavă. Pentru aceasta l-a trimis în lume pe singurul Lui Fiu, pe Domnul Isus Cristos. Mântuitorul a venit să moară pe cruce şi să plătească preţul iertării noastre.

Nu negaţi realitatea şi gravitatea păcatelor. Nu dispreţuiţi bunătatea lui Dumnezeu demonstrată în Jertfa Domnului Isus Cristos. Nu neglijaţi iminenţa plecării noastre în veşnicie. Dacă nu aveţi păcatele iertate, dacă nu aţi intrat într-un legământ personal cu Dumnezeu prin Domnul Isus Cristos, vă rog fierbinte, faceţi-o acum.

Pericolul de a petrece veşnicia în iad este aşa de mare că nu merită să amânăm împăcarea cu Dumnezeu nicio secundă. Mulţumiţi lui Dumnezeu că sunteţi în viaţă. Mulţumiţi-i că Evanghelia este şi pentru voi. Credeţi-o şi împliniţi-o. Doar în felul acesta putem avea linişte în lumea aceasta tulburată şi siguranţa că veşnicia o vom petrece împreună cu Domnul Isus Cristos.

Stimați frați colegi slujitori,
Scriptura pe care o predicăm se împlinește și uneori, mai repede decât ne așteptăm, oamenii pleacă spre veșnicie. Să ne facem slujba în așa fel ca toți cei pe care îi păstorim să fie pregătiți pentru întâlnirea cu Domnul, Dumnezeul nostru.

Cu preţuire,
păstor Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste

Postat in: Articole, Evenimente De catre: October 19, 2016