Iubiţi fraţi şi surori, dragi tineri şi copii ai Bisericii Betel,

Peste doar câteva zile vom intra într-un nou an. Cu toţii ne dorim ca acesta sa fie un an mai bun, atât la nivel personal cât şi pentru întreaga biserică.
Creştinismul contemporan traversează o perioadă critică, fiind caracterizat de o separare între ceea ce credincioşii mărturisesc şi modul în care aceste valori influenţează viaţa lor de fiecare zi. România nu este imună la această scădere a spiritualităţii, mai ales că în ţara noastră situaţia este agravată de problemele economice care conduc la o viaţă aglomerată, plină de stres şi îngrijorare pentru ziua de mâine, nelăsând  prea mult loc preocupării pentru spiritualitate. Această situaţie nu a afectat doar relaţia noastră cu Dumnezeu, ci şi relaţiile noastre unii cu ceilalţi. Nu numai că este dificil pentru cei mai mulţi creştini să găsească timp pentru rugăciune şi citirea Cuvântului lui Dumnezeu, dar timpul dedicat familiei şi mai ales evanghelizării personale este puternic afectat.
Pentru reconectarea celor două sfere ale existenţei umane: credinţa şi trăirea cotidiană, invit fiecare membru al bisericii noastre să se angajeze în modul cel mai serios într-un proces de sfinţire personală şi a întregii familii, petrecând zilnic în părtăşie cu Dumnezeu, săptămânal timp de rugăciune în familie, devotându-se frecventării serviciilor bisericii şi implicării în activităţile ei. Un element nou pe care am dori să-l adăugăm în anul 2015, este o mai mare preocupare de a câştiga pe cei pierduţi pentru Hristos. Fiecare dintre noi avem vecini, prieteni, colegi şi chiar membri ai familiei care nu-L cunosc încă în mod personal pe Dumnezeu. Rugăciunea mea este ca Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, să ne aprindă inimile şi să ne motiveze la mijlocire pentru aceştia.

Pentru a ne purta sarcinile unii altora  și pentru a avea o părtășie mai bună unii cu alții, și în anul 2015, in fiecare joi, ne vom ruga pe rând pentru toate familiile bisericii. Vă doresc tuturor un an nou binecuvântat, trăit în ascultare de Tatăl nostru ceresc, sub călăuzirea şi în lumina Cuvântului lui Dumnezeu şi prin puterea Duhului Sfânt.

Pastor Petru Bulica

Postat in: Uncategorized De catre: December 24, 2014