REGULI DE CONDUITĂ – stare de alerta 2020

REGULI DE CONDUITĂ
PENTRU PARTICIPAREA LA SERVICIILE DIVINE

Pentru buna desfăşurare a serviciilor divine, vă rugăm să țineți cont de următoarele reguli:

 1. Nu recomandăm participarea următoarelor categorii de persoane: copiii care nu ar putea sta liniștiți pe scaun, persoane care au febră sau prezintă simptome caracteristice infectării cu COVID-19, precum și persoane care au o sănătate foarte precară. Acestora le recomandăm să ne urmărească online.
 2. Fiecare persoană va purta masca de protecție, (cu excepția acelora care au deficiențe de oxigenare și a celor care conduc serviciul divin).
 3. Este esențial să aveți la dumneavoastră o umbrelă pe care să o puteți folosi în caz de ploaie, ntrucât clădirea bisericii nu poate fi folosită nici ca refugiu.
 4. La intrarea pe teren, fiecare persoană îşi va dezinfecta mâinile cu soluția pusă la dispoziție de biserică.
 5. Sosirea trebuie să fie cu maximum 15 minute înainte de program iar eliberarea, cât mai operativă după încheierea programului.
 6. Se va respecta fluxul stabilit de organizatori pentru intrarea și ieșirea de pe terenul de sport.
 7. Vă rugăm să evitați salutul prin a da mâna cu ceilalți sau a îmbrățişărilor, iar păstrarea distanței de minim 1,5 m este obligatorie.
 8. Dacă numărul de locuri va fi epuizat, nu se va mai permite intrarea pe terenul de sport.
 9. Pentru a respecta normele de distanțare fizică, chiar membrii aceleiași familii vor ocupa un loc separat de alte persoane.
 10. La ieșirea de pe teren, vor fi cutii destinate contribuțiilor financiare. În cazul în care unii dintre membri doresc să folosească plicul pentru dărnicie, îi rugăm să intre pe rând în holul bisericii și să păstreze distanțarea fizică. Acolo va fi o singură persoană cu mănuși, care va da plicurile celor care le solicită.
 11. La încheierea serviciului, ieșirea va fi anunțată și coordonată de la amvon și se va continua respectarea cu strictețe a normelor de distanțare fizică. Masca va fi purtată până la plecarea spre casă.
 12. Se vor respecta condițiilor impuse de către Primăria Municipiului Timișoara:

  Art. 2: … “limitarea numarului de persoane astfel incat sa fie respectate regulile de protectie sanitara ce vor fi stabilite, prin Ordinul comun al ministrului sanatatii si  inistrului afacerilor interne, emis in conform prevederilor art. 1, pct. 4 din Anexa 3- ‘Masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc’ la HG 394/18.05.2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si in temeiul art. 45 si art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”

Pastorii și comitetul Bisericii Betel

Postat in: Buletine Duminicale De catre: May 29, 2020